Кращі сорти і різні види редиски
Існує кілька видів редиски. Це китайський, європейський, який є найбільш скоростиглим і японський. Ще овоч може розрізнятися за кольором і формою.
Сорти редиски різних забарвлень - фіолетовий, жовтий, червоний

Анабель F1. Середньоранній. З моменту появи сходів і до моменту настання технічної стиглості проходить 23-25 діб. Гичка маленька, розетка листя прямостояча. Для закритого і для відкритого грунту. Коренеплід округлої форми, яскраво-червоного кольору з гладкою шкірою. Володіє відмінними смаковими якостями. Стійкий до низької температури і поганої освітленості.

Дунганскій. Середньостиглий сорт редису червоного. Коренеплоди видовженої форми, масою 45-80 г, довжиною до 15 див М'якоть соковита, білого кольору. Смакові якості відмінні, холодостійкий.

Віола. Середньоранній. Яскраво-фіолетові круглі коренеплоди. Смачні та соковиті.

Злата. Середньостиглий. З моменту появи сходів і до моменту технічної стиглості проходить 30-35 діб. Коренеплід білий, округлий. М'якоть щільна, соковита і ніжна. Маса 14-18 р.

Слава. Середньостиглий. Червоні плоди з білими кінчиками. М'якоть соковита, слабоострая.

Чемпіон. Ранньостиглий. Для відкритого і захищеного грунту. Округлий, гладенький плід яскраво-червоного кольору. Стійкий до пустотілості і дряблению. Хороші смакові якості.

Политез. Середньоранній. З моменту появи сходів і до моменту настання технічної стиглості проходить 25-30 діб. Коренеплід червоний з білим хвостиком. Округлий, гладкий. Смак ніжний і приємний.

Блискавка F1. Скоростиглий. З моменту сходів до моменту настання технічної стиглості проходить 23-27 доби. Круглі червоні головки з відмінним смаком. Цінується за скоростиглість і стійкість до цвітушності.

Родос. Ранньостиглий. Червоно-малиновий, гладенький коренеплід округлий форми. Довжиною 4-5 див Гладка поверхня. Має слабкогострий смак.

Віра МС. Середньостиглий. Стійкий до цвітушності. Карміново - червоні, округлі головки з гладкою поверхнею. Має відмінні смакові якості та високу товарність.
Кавуновий редис

Кавуновий редис малиновий всередині, а зверху біло-зелений. За формою він схожий на невелику редьку. Діаметр його 7-8 див. Він не такий соковитий, хрусткий як звичний редис. Він більш твердий, серцевина кілька солодше, ніж шкірка.
Ще він відрізняється тим, що інтенсивність його смаку зменшується у міру дозрівання плоду. Його вживають в сирому вигляді, роблять з нього салати. Смажать і тушкують з м'ясом, рибою або з іншими овочами. Красиво скибочки редиски виглядають як прикраса коктейлів або як доповнення до овочевих нарізки і бутербродах. Роблять з нього пюре і запікають. Крім того такий овоч містить велику кількість фолієвої кислоти, а також і вітаміну C.
Чорний редис

Чорний редис гостріше рожевого. Щоб він став менш пекучим, його потрібно вимочувати з сіллю. Його їдять з гострими соусами, з сіллю, роблять з нього салати. Корисно приймати його з медом. Він багатий вуглеводами, кальцієм і магнієм.
Сорти чорного редиски: Дуенья, Пантер, Зимова кругла чорна, Кулата.
Білий редис

Існують сорти білого редису. Наприклад, Світлячок. Він середньостиглий. Чудово вирощується у відкритому, так і в захищеному грунті. Коренеплід білого кольору, сосульковидный. М'якоть його соковита і ніжна. Довжина 6-8 див.
В Японії вивели рослина роду редька, яке дає білі плоди. Дайкон. Його ще називають білою редискою. В залежності від сорту плоди можуть бути самої різної форми - від круглої, конічної і циліндричної до самих несподіваних форм. Рослина має розетку з довгих розсічених листя. Дайкон здатний вирости до 40 см, і набрати масу до 5 кг. Дайкон володіє ніжним смаком і тонкою шкірою. Зміст гірчичних масел в ньому мінімально. Вживати його можуть люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворі на діабет і страждають захворюваннями серцево-судинної системи. Він виводить зайву воду з організму, чистить нирки і печінку. Містить велику кількість кальцію, калію, білка, клітковини, магнію, каротину та аскорбінової кислоти. Коренеплід прекрасно зберігається в погребі чи підвалі.